Psycholoog te Izegem, Ronse en Gent

David De Smaele – (0499) 42 49 48 – Praktijk voor individuele- & relatietherapie en diagnostiek aan jongeren en volwassenen

Is mijn psycholoog erkend?

Hoe controleren: Zoek via de website van de Belgische Psychologencommissie de achternaam op om te controleren of iemand geregistreerd is als erkend specialist.

Psycholoog: Een psycholoog heeft bewezen gestudeerde expertise binnen het vakgebied van psychologie. De titel mag enkel gedragen worden door zij die de universitaire studies psychologie hebben afgerond, én erkend zijn door de Belgische Psychologencommissie. In België is de titel “psycholoog” beschermd, wat garandeert dat je met iemand te maken hebt die expertise heeft in het vakgebied. Vanaf 1 januari 2016 zal het beroep van psycholoog ook gereglementeerd worden. Tot dan geldt enkel nog de deontologische code als basis, gezien een erkend psycholoog er zich toe verbonden heeft deze te volgen.

Psychotherapeut: Een psychotherapeut heeft een bepaalde basisopleiding, al dan niet in het hoger onderwijs genoten. Bijkomend heeft een psychotherapeut ook een therapeutische opleiding of training gevolgd. De titel psychotherapeut is vanaf 1 januari 2016 beschermd, en de uitoefening van het beroep gereglementeerd. De titel wordt vanaf/sinds dan enkel nog gedragen door geregistreerde beroepsbeoefenaars die aan een onafhankelijk organisme officieel hebben moeten bewijzen over de nodige diploma’s en getuigschriften te beschikken.

Psychiater: Een psychiater is een beroepsbeoefenaar die de studies geneeskunde volgde, aangevuld met hogere universitaire studies met betrekking tot psychopathologie, psychofarmacologie, neurologie, etc. Het betreft een specialist in de geneeskunde die klachten van geestelijke aard doorgaans met medicatie zal behandelen.

Eén reactie op “Is mijn psycholoog erkend?

  1. Pingback: Deontologische code voor psychologen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 22 augustus 2014 door in Geen categorie en getagd als .
%d bloggers liken dit: