Diagnostiek

Wat is Diagnostiek? Diagnostiek is erop gericht om de manier waarop een klacht zich voordoet te detecteren en te beschrijven. Via vragen, testen en vragenlijsten is het mogelijk de oorzaak van een klacht in kaart te brengen en te duiden. Diagnostiek laat dan ook toe om een hulpvraag te formuleren waar concreet mee gewerkt kan worden.

In mijn praktijk maak ik gebruik van testen uit de volgende lijst om goede en betrouwbare diagnoses te stellen. Deze testen zijn allemaal op een wetenschappelijk verantwoorde basis ontwikkeld en getest op hun betrouwbaarheid en validiteit. Testen zijn nooit verplicht. Er wordt een kostprijs berekend op basis van gepresteerde uren, licentiekosten en gebruikerskosten. Deze verschillen per test en hebben vaak met de ontwikkelingskost van de test zelf te maken. Er worden enkel testen afgenomen in overleg, en duidelijk bepaald door het probleem of de klacht die je formuleert.

Om je een uitgebreider inzicht te geven bij het proces van psychologische diagnosestelling, én waarom dit belangrijk is, verwijs ik naar deze link.

Of, ga onmiddellijk naar ‘Maak een afspraak‘.