De eerste stap naar een oplossing is problemen bespreekbaar maken

Een op de drie Belgen kampt met emotionele problemen. Dat blijkt uit de eerste cijfers van de laatste Nationale Gezondheidsenquête. Het gaat vooral om niet kunnen slapen door grote zorgen, zich gestresseerd of angstig voelen of gedeprimeerd zijn.

Het aantal mensen met emotionele problemen is volgens de cijfers de afgelopen jaren ook sterk gestegen. Ook bij jongeren onder de 24 jaar. Zo kampt een op de tien mensen met angststoornissen. Een op de vijf vrouwen gebruikt slaap- en kalmeringsmiddelen of antidepressiva. Bij de groep jonge vrouwen (15-24 jaar) is de stijging van de emotionele problemen het sterkst.

Dit is de link naar de Nationale Gezondheidsenquête.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.