Psycholoog te Izegem, Ronse en Gent

David De Smaele – (0499) 42 49 48 – Praktijk voor individuele- & relatietherapie en diagnostiek aan jongeren en volwassenen

De eerste stap naar een oplossing is problemen bespreekbaar maken

Een op de drie Belgen kampt met emotionele problemen. Dat blijkt uit de eerste cijfers van de laatste Nationale Gezondheidsenquête. Het gaat vooral om niet kunnen slapen door grote zorgen, zich gestresseerd of angstig voelen of gedeprimeerd zijn.

Het aantal mensen met emotionele problemen is volgens de cijfers de afgelopen jaren ook sterk gestegen. Ook bij jongeren onder de 24 jaar. Zo kampt een op de tien mensen met angststoornissen. Een op de vijf vrouwen gebruikt slaap- en kalmeringsmiddelen of antidepressiva. Bij de groep jonge vrouwen (15-24 jaar) is de stijging van de emotionele problemen het sterkst.

Dit is de link naar de Nationale Gezondheidsenquête.

Geef een reactie

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 september 2014 door in Geen categorie.
%d bloggers liken dit: